Начало

 

 

Линкове:

 

БСК

МРРБ

МФ

 

            български
Център за
професионално обучение
english

 

ЗА

ФИРМАТА

ПРОЕКТИ

 

 

 

Нашите партньори :

 

 

 

 
   

     

В момента “СД ВИАНА” ООД е изпълнител на редица мащабни проекти в областта на строителството и туризма. Дружеството инвестира в изграждането на “Спортно-оздравителен център” в гр.Баня, Карловско. Неговото предназначение е целогодишно да провежда спортно–възстановителна и профилактична програма. Разположен е в подножието на Средна гора, на 282м надморска височина, в долината на р.Стряма. Курортът е на 45км от гр.Пловдив и на 15км от гр.Карлово и гр.Хисаря.  Климатът е преходно континентален със средиземноморско влияние, с мека зима и прохладно лято. Изключително подходящ за провеждане на лечебни процедури и дава възможност за използване на спортните съоръжения целогодишно. За изборът на парцел  за комплекса значително повлия и факта, че това населено място е богато на минерални извори. В гр. Баня има над десет минерални извора. Друг важен лечебен фактор е естественото находище на лечебна, торфено-минерална кал, разположено югоизточно от селището. Хотелската част е с разгънатата застроена площ  3 448.50 кв.м.

Входът за спортно-оздравителния център е през контролния пункт, разположен в северната част на парцела. Хотелската част е ситуирана в северозападния му край. Охраняемият паркинг, който е заобиколен от градински декоративни площи и красиво парково осветление, отвежда гостите на комплекса пред главния вход на хотела. Проектното решение е съобразено с ниското застрояване на населеното място, духа на българските традиции и желанието на инвеститорите за комфортна и луксозна обстановка. Сградата е масивна триетажна с частичен сутерен. Конструкцията е стоманобетонова, а покривите са скатни с дървени и стоманобетонови конструкции и  покритие от битумни керемиди. В хотелската част на комплекса са обособени следните функционални зони: главен вход, приемен блок, административен блок, търговски блок, конферентен блок, спортно-занимателен блок, заведения за хранене и развлечение, спален блок, технически помещения и стопански блок със самостоятелен вход и товарен асансьор.

Главният вход, който отговаря на всички изисквания за четири и пет звездни хотели, отвежда гостите в просторно фоайе. В приемната зона са обособени рецепция, администрация, сейфове за съхранение на ценности, помещения за охрана, помещения за персонала, санитарни възли с преддверие за гостите на хотела. На този етаж е ситуирана и търговската зона. Тук се разполагат щандът за вестници и списания и магазинът за стоки, сувенири и подаръци.

 

               

 

От фоайето се преминава в лоби барът. Той е с 40 места и е свързан с вътрешния басейн. Освен това лоби барът има покрита тераса  с поглед на юг към външния басейн. Залата за закуска е в ресторантската част, която е в непосредствена връзка с приемния блок. Заведението има и самостоятелен вход с обособени гардероб и санитарни възли. Залата за хранене е с 60места. От нея в югозападна посока са развити покрита и открита тераси с възможност за сервиране на тях. Към ресторантът са обособени помещения за кухня, за подготовка на храната, за умивални, битови помещения за персонала, складове за съхранение на напитки, хладилни складове, хранителни складове, склад за зеленчуци и други обслужващи помещения.

Над приемния блок е разположена конферентна зала. Тя има фоайе, санитарни възли и многофункционално предназначение. 

Асансьор и две стълбищни клетки осъществяват вертикалната комуникация между фоайето и  другите етажи. Хотелът разполага с 68 легла разположени в единични, двойни стаи и апартаменти тип мезонет. Всички стаи имат самостоятелни санитарни възли. На всеки етаж е предвиден камериерски офис. Бельопроводът ги свързва със сутерена, където се намира помещението за замърсено бельо. Освен него там са разположени и стопански помещения за чисто бельо, за постелъчни материали, за консумативи, складове и други. На това ниво се намират и помещенията с техническо предназначение като работилница, инвентарен склад, котелно, филтърно към басейна, помпено, вентилационно помещение, ел.табло и други.

Спортно-занимателната зона заема част от партерния и сутеренния етаж. Тя е в непосредствена връзка с приемната част на хотела и има самостоятелен достъп за клиенти, които не са гости на хотела. Комплексът включва закрит басейн, съблекални, стая за треньор, фитнес зала, солариум, тангентор, масаж, сауна, лекарски кабинет, санитарни възли, складове и помещения за обслужващия персонал. Извън сградата в югозападна посока се разполагат атракционен открит басейн със съблекални, душове и санитарни възли, два тенис корта, площадка за баскетбол и волейбол. Външният басейн е под формата на красиви геометрични фигури. В него ще могат да се забавляват и най-малките гости на хотела в обособената за децата част. Освен с мокрият бар, басейнът ще привлича гостите на комплекса с красивите декоративни градински елементи и осветление. В южния край на парцела се разполагат два покрити басейна със съблекални. Те са предназначени за извършване на процедури с минерална вода и лечебна торфено-минерална кал.

За обслужване на комплекса на север от сградата на хотела се изгражда подземно нафтово стопанство и дизел агрегат за резервно ел.захранване.

В другите инвестиционни програми на дружеството са предвидени изграждане на комплекси от хотели, модерни балнеологични и възстановителни центрове, атрактивни спортни и плувни съоръжения в  собствени имоти.

          „СД ВИАНА” ООД закупи имот в селище с многовековна история, красива природа и уникални минерални извори. Град Сапарева баня бе най-подходящия избор за място, в което да се реализира инвестиционната програма на дружеството. Селището е разположено в подножието на Рила планина. То е уникално със своята красива природа, минералните си извори, природният феномен - гейзерът, който на всеки 6 секунди изхвърля 18м воден стълб с най-високата температура на Балканите - 103 градуса по Целзий и разбира се запазилите се до днес археологически разкопки на античния град Германея и средновековната църква “Св. Никола”. От Сапарева баня тръгват най-привлекателните планински маршрути - към Седемте рилски езера, Мальовица, Скакавица, курорта Боровец и Паничище. Дружеството проектира и строи модерен СПА център за релаксация, лечение и спорт в имот, намиращ се в центъра на гр.Сапарева баня на метри от красивия парк с най-топлия минерален гейзер на Балканите. Комплексът се състои от сгради, атракционни площадки и спортни съоръжения.

          Хотелска част разполага с 250 легла разположени в единични, двойни стаи и апартаменти. За развлечението на гостите на комплекса са предвидени ресторант с голяма градина, лоби бар, нощен бар, панорамен пиано бар и виенски салон. Помислено и за деловите хора, които ще могат да организират своите бизнес срещи в удобна конферентна  зала.Освен това на тяхно разположение ще е интернет зала. Хотелският  комплекс има закрит басейн с минерална вода, фитнес зала,  фризьорски салон, магазини, места за отдих и тихи игри, зала за тенис на маса и други. На разположение на гостите на хотелския комплекс са открит басейн с атрактивна форма и бар към него, детски площадки, спортни площадки за тенис, баскетбол и други игри. Комплексът има прекрасен парк за разходка и отдих.

         Най-голямото богатство, с което разполага СПА центърът е студената, чиста планинска вода и лековитата минерална вода. Съставът на минералната вода е серен със значителни равнища на желязо, калций и манган. Тя е най-горещата вода на Балканите и се използва изключително успешно за лечение на заболявания на горните двигателни пътища, периферната нервна система, костите, ставите и кожата. Гостите на СПА центърът ще могат да се насладят на нейното благотворно въздействие в модерната балнеология. Комплексът разполага с минерален басейн за физиотерапия и лечебна физкултура, вани за водни масажи, кало- и парафинолечение, кабинети за козметични услуги, египетска сауна, кабинети за масажи, турска сауна и зали за процедури.

         Луксозната обстановка, прекрасната природа, местата за релаксация и лечение,  атрактивните места за забавления,  близостта до уникалния феномен - единствения гейзер на Балканите и красивата Рила планина, обещават незабравими емоции  за гостите на СПА центърът.

 

 

 

 

Sandi & Ceco